Mitt-i-Livet® –
Återhämtning i grupp efter livsomställning/kris


Kom som du är och åk hem med ny och livgivande energi. Att återfå inspiration och motivation när man är helt slut är ett arbete i sig. Mitt-i-Livet® på Masesgården är en bra början, du kommer igång, får energi och insikt om vad du kan göra föra att komma vidare på hemmaplan.

Mitt-i-Livet®-veckan handlar om återhämtning i grupp efter svårigheter. Det kan vara allt från förändringar på jobbet, utmattning, sorg/separation, sjukdom eller andra händelser som kräver omställning av livet. Men det kan också vara att du har fastnat, kommer inte vidare, ingen inspiration. Du vill men har ingen energi.

Inspirationen till programmet kommer från många håll – resor i världen, möten med kloka läkare, krävande lärare och workshops med livsvisa människor. Men framför allt är det en syntes av Carolinas egna erfarenheter, insikter och utbildningar. Till det kommer alla möten med de många, många deltagare som gått igenom programmet. Var och en unik med sin specifika historia.

Poängen är att vi utgår från helheten – energi i både kropp och själ, kost, träning, avslappning och annat – allt för att få du ska få uppleva hur det känns när man arbetar med hela människan i återhämtningen. Därför valde MOW Hälsa att samverka med Sveriges enda kvarvarande Hälsohem – Masesgården. Vi är så tacksamma för det här samarbetet!

Gruppen som läkande gemenskap

Gemenskapen i gruppen är en del av läkeprocessen. Under veckan arbetar vi med att hjälpa deltagare att hitta sin väg till energi och livsglädje igen. Tillsammans är roligare.

Som en av våra deltagare sa ”Att arbeta tillsammans i gruppen med Carolina som kunnig vägledare och få lyssna på varandra var fantastiskt givande. Att dessutom få möjlighet till enskilda samtal bidrog till en bra helhet för mig.”

Individuella samtal och plan för vardagen där hemma

Det är på hemmaplan livet ska fungera. Därför gör vi en intervju innan du kommer, har ett enskilt samtal under veckan och du får med dig en individuell plan för nästa steg. Poängen är att du ska få en annan och djupare förståelse för vad just du behöver.

Max 8 – 12 deltagare per grupp

Vi håller till på Hälsohemmet Masesgården strax väster om Leksand vid Siljans strand. Du ingår i en grupp på 8 – 12 personer i liknande situation. Du bor fint i enkelrum med dusch/wc.

Läkande kost

Vi serverar vegetarisk mat som får dig att må bra. Härliga buffeér med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär. Under veckan äter vi frukost, lunch och middag samt fyller på med teer, shots och smoothies. Allt på regelbundna tider.

Egen tid

Dagarna varvas med samtal, träning, avslappning, måltider. Men en av idéerna är att du ska känna efter vad du behöver. Även när det finns ett fulltecknat schema kanske du behöver välja tid för egen kontemplation eller vila.

Varmvattenbassäng

Poolen är öppen dygnet runt och många stunder kan du ha den helt för dig själv. Vattnet har en behaglig temperatur kring 30 grader. På kvällen dämpar vi belysningen, tänder ljusen i kandelabern och sätter på musik. Vid simhallen finns bubbelpool och bastu.

Läs mer på Masesgårdens hemsida eller kontakta Carolina Welin så berättar hon mer.
Vecka 42, 14/10 – 19/10
Vecka 47, 17-22 nov (obs! lör-tors)
Vecka 3, 13-18 jan, 2019
Vecka 6, 3-8 feb
Vecka 11, 10-15 mar

Under veckan ingår du i en mindre grupp på ca 8 – 12 personer. Gruppens läkande kraft är en del av återhämtningen och under professionell ledning är målet att hjälpa var och att hitta sin energi, motivation och livsinspiration. Varje deltagare får, utöver gruppsamtalen, också enskilt samtal/vägledning inför nästa steg på hemmaplan. Din upplevelse är utgångspunkten för vad som är möjligt och under veckan arbetar du med att få en sund relation till vad du orkar/inte orkar. Medveten närvaro, meditation och avslappning är en del.

Utöver gruppens tema deltar du i det ordinarie utbudet på Masesgården, bland annat:

• Medvetna, vegetariska måltider, helpension
• 3-4 frivilliga träningspass/dag samt kroppskännedom
• Kostföreläsningar
• Stavgång och promenader i vacker natur
• Varmvattenbassäng med vattenträning
• Inkvartering söndag – fredag (5 dygn) i fina enkelrum

En Mitt-i-Livet®-vecka kostar 13 900 kr inkl moms. Vi kan fakturera arbetsgivare eller ditt företag. Du kan även betala med kort under vistelsen eller dela upp betalningen.

Anmäl ditt intresse via mail till carolina.welin@mow.se. Vi kontaktar dig för ett personligt samtal. Datumen för våra aktuella veckor hittar du ovan.

 Du kan också kontakta Carolina Welin på telefon, 070 – 651 10 90, så får du svar på dina frågor. Eller så anmäler du dig direkt till Hälsohemmet Masesgården, anger vilken vecka du vill komma så kontaktar vi dig för en telefonintervju, telefon 0247-645 60.

Gruppsamtalen hade ett mycket bra upplägg. Trygg och stabil ledare vilket gör att det skapas trygghet i gruppen. Mycket skickligt! En eloge!Deltagare Mitt-i-Livet