Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 522 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 529 Om / Kontakt – MOW Hälsa Skip to main content

Att ha hälsa handlar inte om att vara frisk eller sjuk. Det handlar om hur vi balanserar livets utmaningar.

MOW Hälsa erbjuder kurser, terapi, counselling och workshops för individer, organisationer och grupper. Att ha hälsa handlar inte om att vara frisk eller sjuk. Det handlar om hur vi balanserar livets utmaningar. Det kan vara förändringar – på jobbet eller hemma, utmattning, livskriser eller annat. Verksamheten finns i både Stockholm och Dalarna (Masesgården/Grytnäs).

Om MOW Hälsa & Carolina Welin

MOW Hälsa startades 2005 av Carolina Welin. Carolina har en bakgrund inom kreativitet, kommunikation och utbildning inom dessa områden. Idag använder hon sina gåvor och förmågor att hjälpa människor hitta sig själva, och sin inriktning, när livet av olika skäl känns stagnerat. Antingen via den enskilda klientmottagningen i Stockholm eller återhämtningsprogrammet Mitt-i-Livet i samarbete med Masesgården i Dalarna.

Carolina Welin är beteendevetare, Psykosyntesterapeut PsA, Counsellor RACS och författare. Sedan 1995 har hon transformerat sitt stora intresse för människor med sin profession. 2005 startade hon MOW Hälsa och skapade återhämtningsprogrammet Mitt-i-Livet. Hon är utbildad på PsykosyntesAkademin, och har både en organisations- och terapeututbildning inom psykosyntes. Carolina är också utbildad i en koreansk egenvårdsmetod för energi och flöde i kroppen samt i systemiska konstellationer, Svenska Hellingerinstitutet och Mindfulnessinstruktör (MBSR). Hon har mediterat sedan 1985.

I huvudet på en terapeut

Min gamla rehabdoktor och mentor sa alltid ”har man sett en Volkswagen 10.000 gånger känner man igen den”. Idag förstår jag vad han talade om. Att arbeta med människor är ett hantverk och man måste förstå vilket språk klienten talar, det är en relation mer än någonting annat. De goda samtalen är läkande och det går lättare om man som terapeut har en känslighet för vad som vill komma till uttryck hos klienten.

Min egen känslighet och lyhördhet är en tillgång i mitt yrke som terapeut och counsellor. Precis som jag tidigare kunde använda mina professionella kunskaper i kommunikation för att hjälpa kunder att ta marknadsandelar, har jag idag vidareutvecklat dessa förmågor för att kunna hjälpa mina klienter att navigera bättre i sina liv. Verktyget är fortfarande kommunikation, men idag kanske jag använder hjärtat mer.

Psykosyntes bygger på drivkrafterna kärlek och vilja, och hur de krafterna samverkar inom oss människor – livsenergin i kropp och själ. Metoden utvecklades av den italienske läkaren och psykiatrikern Roberto Assagioli. Psykosyntesen kallas för en psykologi med själ och den har hjälpt mig att hitta min rätta plats i tillvaron. Förhoppningsvis kan jag hjälpa mina klienter till detsamma.

All förändring börjar med en dröm

Carolina har alltid haft ett intresse för människor, hälsa och läkning. Efter sin egen utmattning och en lång sjukskrivning i början av 2000-talet ändrade hon inriktning på sitt arbete och startade MOW Hälsa. Hon använde personliga erfarenheter och skapade en syntes av dem i kombination med sin profession. En livsomställning som krävde både kraft och mod. Ur detta föddes också återhämtningsprogrammet Mitt-i-Livet-veckor®.

Idag är Mitt-i-Livet ett av MOW Hälsas mest kända program och flera tusen personer deltagit i en återhämtningsvecka sedan starten 2005 – för att få energi och inspiration att komma vidare i sin vardag när man av olika skäl inte orkar som förr.

Och arbetet fortsätter – att hjälpa människor läka sina livskriser och hitta vidare efter utmaningar, utmattning och annat. Energi i kropp och själ är livsviktigt. Vår drivkraft är att se livsgnistan tändas i en medmänniskas ögon.

Ett samtal kan vara början på något mycket större.

Varmt välkommen att kontakta Carolina på telefon, 070 – 651 10 90, eller e-post, carolina.welin@mow.se.