Skip to main content

Mitt-i-Livet® – återhämtning i grupp efter livsomställning.

Mitt-i-Livet-veckan handlar om återhämtning i grupp efter utmaningar eller brist på motivation. Kan vara allt från förändringar på jobbet, utmattning, sorg/separation, sjukskrivning eller annat som behöver reflektion eller omställning av livet. Syftet är att du ska få motivation, insikter och energi för att komma vidare på egen hand.

Återfå inspiration och motivation

Kom som du är och åk hem med ny och livgivande energi. Att återfå inspiration och motivation när man är helt slut är ett arbete i sig. Därför valde MOW Hälsa att samarbeta med Sveriges enda kvarvarande Hälsohem – Masesgården.

Mitt-i-Livet® på Masesgården är en bra kombination för att komma igång, få energi och insikt om vad du kan göra för att komma vidare på hemmaplan.

Vi utgår från helheten – energi i både kropp och själ genom kost, träning, yoga, avslappning och nästan viktigast, goda samtal individuellt och i en mindre grupp. Allt för att våra deltagare ska få uppleva hur känns när man arbetar med hela människan i återhämtningen.

Som någon sa, kombinationen MOW Hälsa, Mitt-i-Livet och Masesgården är spännande.

Hälsohemmet Masesgården

Under veckan håller vi till på Hälsohemmet Masesgården strax väster om Leksand vid Siljans strand. Du ingår i en grupp på 8 – 12 personer i liknande situation. Du bor fint i enkelrum med dusch/wc. Dagarna varvas med samtal, träning, avslappning, måltider. Men en av idéerna är att du ska känna efter vad du behöver. Även när det finns ett fulltecknat schema kanske du behöver välja tid för egen kontemplation eller vila.

Masesgårdens filosofi som hälsohem bygger på Are Waerlands idéer. Han var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt och en föregångare, som redan i början av 1900-talet förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt.

Klicka på en bild för att öppna bildspel.

Några av Mitt-i-Livet®-veckans byggstenar

LÄKANDE GEMENSKAP

Gemenskapen i gruppen är en del av läkeprocessen. Tillsammans är roligare, och att träffa andra i liknande situation är stärkande.

INDIVIDUELLA SAMTAL

Det är på hemmaplan livet ska fungera. Under veckan har vi ett individuellt samtal och med dig hem får du en egen plan för nästa steg.

STÄRKANDE KOST

Under veckan serveras vegetarisk mat som får dig att må bra. Härliga buffeér med varma och kalla grönsaksrätter, frukter och bär.

EGEN TID

En av idéerna är att du ska känna efter vad just du behöver. Även om schemat är fullt kan du alltid välja tid för egen kontemplation eller vila.

Ett av de mest beprövade återhämtningsprogrammen

Inspirationen till Mitt-i-Livet® kommer från många håll – resor i världen, möten med kloka läkare, krävande lärare och workshops med livsvisa människor. Men framför allt är det en syntes av Carolinas egna erfarenheter, insikter och utbildningar. Till det kommer alla möten med de många, många deltagare som gått igenom programmet. Var och en unik med sin specifika historia.

Mitt-i-Livet-veckorna® har funnits sedan 2005 och mer än 2000 personer har deltagit i en återhämtningsvecka sedan starten, för att få energi och inspiration att komma vidare i sin vardag. Programmen genomförs idag på hälsohemmet Masesgården i Dalarna, men har tidigare huserat på Alfta rehabcenter i Hälsingland.

Sagt av tidigare deltagare

Gruppsamtalen hade ett mycket bra upplägg. Trygg och stabil ledare vilket gör att det skapas trygghet i gruppen. Mycket skickligt! En eloge!

Att arbeta tillsammans i gruppen med Carolina som kunnig vägledare och få lyssna på varandra var fantastiskt givande. Att dessutom få möjlighet till enskilda samtal bidrog till en bra helhet för mig.

Jag känner mig fullkomligt nöjd och inspirerad. Fått mer lust och energi. Ett stort minne för livet. Vill gärna återkomma hit igen.

Vi har lärt oss av varandra under Carolinas vägledning. Hon har fått mig att vilja, och kunna, gå vidare. Motiverad.

Carolina är som klippt och skuren för att vara kursledare för Mitt-i-Livet. Hon är en lugn och saklig person. Lätt för att förstå och tolka situationer. Hon ser alla.

Var i stort behov av att trycka på pausknappen och kan inte tänka mig något bättre ställe än det här. Och med en kursledare som har varit fantastisk på alla möjliga sätt. Carolina är en fantastisk lyssnare, hon hör allt. Även det man tänker. Man får konkreta tips och idéer.

Vanliga frågor

Behöver jag förbereda mig inför en Mitt-i-Livet-vecka på något sätt?

Jag brukar säga kom som du är. Men du behöver se till att du inte har för mycket åtaganden på jobbet, eller hemma, under veckan. Det är skönt att kunna närvara med det som händer under veckan. Vara med på de aktiviteter du vill, ta en promenad eller en spontan kopp te, ensam eller tillsammans.

Ta med sköna kläder. Du får badrock och två badlakan på rummet. Men badkläder, träningskläder och kläder som du trivs med. Lite varmare kläder för promenad och utomhus. Eftersom vi inte serverar kaffe, eller svart te, är det också bra att trappa ner kaffet innan du kommer.

Jag har särskilda kostbehov. Går det bra att komma ändå?

Vår kökspersonal är världens bästa. Så långt det är möjligt, inom ramen för det som finns i vårt kök (och det är mycket), trollar de så att de flesta kostbehov går att tillfredsställa. Allergier, känsligheter, dieter – inget är konstigt här på Masesgården.

Berätta bara innan vad du behöver/önskar så gör vi vad vi kan.

Varför ska man ha en personlig kontakt innan Mitt-i-Livet?

Det är alltid bra för Carolina att få ett personligt samtal med var och en innan programmet. Eftersom alla är olika, på olika platser i livet, så är det också olika vad var och en önskar. Det gör att varje deltagare kan få stöd under veckan utifrån sin specifika situation. Det är också ett tillfälle att få svar på frågor, om man har särskilda funderingar kring Hälsohemmet eller i största allmänhet undrar någonting.

Hur går det om jag är lite ovan att vara i en grupp?

En av grunderna i Mitt-i-Livet är just att skapa trygghet i gruppen. Alla ska kunna hitta sitt sätt att vara delaktig i gruppen. Vi delar in deltagarna i mindre grupper ibland, i samband med övningar och annat. Målet är att hjälpa alla att bli bekväma med varandra. Varje gruppdeltagare har sin fasta plats vid ett mindre bord i matsalen (fyra vid varje bord). Vi är alla olika och vi välkomnar var och en med sin olikhet, likhet och unikitet.

Info & anmälan

En Mitt-i-Livet®-vecka kostar 15 325 kr inkl moms. Vi kan fakturera arbetsgivare eller ditt företag. Du kan även betala med kort under vistelsen eller dela upp betalningen.

Anmäl ditt intresse via mail till carolina.welin@mow.se. Du kan också anmäla dig direkt till Masesgården, telefon 0247-64560 eller e-post info@masesgarden.se. Efter att vi har tagit emot din anmälan kontaktar vi dig för ett personligt samtal.

Kursveckor 2024

V 4, 21-26 januari
V 6, 4-9 februari
V 10, 3-8 mars
V 12, 17-22 mars
V 16, 14-19 april (fullbokad)
V 19, 5-10 maj
V 24, 9-14 juni
V 26, 23-28 juni
V 35, 25-30 aug
V 37, 8-13 sept
V 40, 29 sept-5 okt
V 43, 20-25 okt

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse.

Vi reserverar din plats och kontaktar dig för ett personligt samtal när vi har mottagit din anmälan.
Datum för aktuella veckor hittar du ovan.

Lediga platser på Mitt-i-Livet

Just nu bokar vi in Mitt-i-Livet på Masesgården vecka 10 (3-8 mars) och vecka 12 (17-22 mars). Fem dagar med samtal, egen tid, träning, avslappning och vegetariska måltider.
Läs mer och anmäl dig här.
Close the Content Dock