Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 522 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 529 Visionen som blev Mitt-i-Livet – MOW Hälsa Skip to main content

”Min vision var att alla som får perioder av svårigheter i livet ska få hjälp att hitta tillbaka till livsglädje och återfå sin förmåga att lita på kroppen igen. Det finns en framtid för mig också. Jag är mer än min utmattning, sorg, separation, sjukdom eller vad det nu är som händer i livet och som gör att krafterna försvinner.

Livsperspektivet förändras. Händelserna får konsekvenser och mina känslor påverkas av händelserna. Det kanske inte blir sämre men det blir annorlunda. Förr kanske visionen var ett så långt liv som möjligt. Idag är visionen ett så bra liv som möjligt. Varje dag.”

Den här visionen – och lite till – skrev jag 2004 när livet drabbade mig. Resultatet av mina visioner och funderingar blev flera olika egenvårdsprogram för människor som behöver hjälp att komma vidare efter utmaningar i livet. Återhämtning med fokus på att stärka det friska, hitta balans i kropp och själ, få ny kunskap om vad som läker och stärker – för att få insikt i vad var och en behöver för att orka gå vidare. Men också kosten, konditionen, motionen och meditationen är lika viktiga ingredienser. Handlar om hela människan. Motivation och förståelse för vad som hände och vad som är nästa steg. Att få arbeta med sina funderingar i grupp tillsammans med andra som varit med om liknande utmaningar är oerhört stärkande.

Det här blev grunderna i Mitt-i-Livet-programmet som jag utvecklade och sjösatte som en första pilot i slutet av 2005. Sedan dess har programmet utbildat ett par tusen kvinnor och hundratalet män under alla år som det har funnits.

Vi människor består av många dimensioner och våra största drivkrafter är kärlek och vilja. Obalanserna i våra liv handlar om att vi ofta vill för mycket, tar för mycket ansvar, inte sätter gränser, inte har tid för våra egna behov. Vår tid kommer sen, när allt annat är färdigt. Så kommer en dag när livet slår till och sen plötsligt blir nu. Vi behöver hjälp. Nu. Programmet har blivit en uppskattad vägledning och utbildning. Deltagarna förstår vad som behöver göras för att hitta tillbaka till balans, energi och motivation.

Sedan 2011 finns programmet i samarbete med Hälsohemmet Masesgården. Visionen blev verklighet.

Carolina Welin,
Återhämtning med fokus på hälsa och energi,
psykosyntesterapeut och meditationslärare.