Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 205 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 522 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer_salient/include/classes/core/class-vc-manager.php:205) in /customers/2/4/2/mow.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 529 Vårkänslor – MOW Hälsa Skip to main content

Häromdagen passerade jag en solig backe där små gröna strån var på väg ur jorden. Jag fick en föraning om att våren är på väg. Våren har inte bråttom, den ligger där och väntar, vet att det snart är dags. När tiden är mogen drar den fram som en lavin. Ropar på oss ”Kom ut, kom ut, kom ut…” Pålitlig och trogen som en gammal vän, energisk som en två-åring.

Jag är född i Lappland och älskar vintern, tystnaden, lugnet och det vita landskapet. Kylan som vi inte rår på, mörkret som får oss att stanna inne. Och så en dag, när vi håller på att ge upp, glömt hur det var, återvänder ljuset. Vips är allt mörker som bortblåst och vi dras ut mot framtiden, minns och längtar efter ännu mer ljus. Ljuset som vinner över mörkret, som i sagorna, magisk är övergången.

Mitt hjärta har en särskild relation till vårsäsongen, här finns en lycka som är större än jag är och jag är övertygad om att vårljuset både helar, läker och stärker. Vetenskapen berättar att ljus återställer serotoninhalterna.

Det är inte bara vårsolen som inspirerar, det finns mycket annat att glädjas åt. Vi som tänker säsong och närproducerat kan glädja oss åt att ekologiska produkter 2016 är 8,6 % av den totala livsmedelsmarknaden i Sverige. 2010 var samma siffra 3 %. Inte så konstigt – vi vill ha svenska, närproducerade och kvalitetsmärkta råvaror. Det behöver man inte vara Einstein för att lista ut.

En annan händelse som vi på MOW Hälsa och MOW Publishing glädjer oss åt är att vår senaste bokproduktion, Masesgårdens Jubileumsbok, är på väg från tryckpressarna. Här berättar vi om Hälsohemmet Masesgårdens hemligheter, innehåller drygt 100 nya vegetariska recept i säsong och får oss att förstå varför Masesgårdens tre M är bra för oss alla. Mat, Motion och Mental Balans.

Carolina